logo

Plantencentrum Twente – Peperomia (Rood/Zwart)

Ontdek de betoverende Peperomia, een prachtige toevoeging aan jouw indoor jungle. Deze bonte variant van de Peperomia familie straalt elegantie en stijl uit, waardoor het een perfecte keuze is voor liefhebbers van de indoor jungle trend.

Diverse soorten voor veelzijdige schoonheid

De Peperomia behoort tot de peperfamilie en er bestaan wel 1500 verschillende soorten. Deze specifieke rode en zwarte variant is een ware eyecatcher met zijn unieke kleuren en patronen. Zijn bladeren variëren van diep rood tot donker zwart, wat een indrukwekkende uitstraling geeft aan je interieur.

Zonliefhebber en makkelijk in onderhoud

Peperomia planten houden van het ochtend- en avondzonnetje. Plaats ze op een plek waar ze kunnen genieten van het zachte zonlicht. Let er wel op dat ze in water doorlatende potten staan, want deze planten houden niet van natte voeten. Met de juiste zorg zal jouw Peperomia floreren en zijn schoonheid behouden.

Unieke bloei: Het 'Rattenstaartje'

Een bijzonder kenmerk van de Peperomia is de sliertjes die uit de plant groeien. Deze sliertjes zijn de bloemen van de plant en geven hem zijn unieke bijnaam: het 'rattenstaartje'. Deze eigenschap maakt de Peperomia nog specialer en een gespreksonderwerp voor elke plantenliefhebber.

Kenmerken van de Peperomia (Rood/Zwart)

Oorsprong: Peperfamilie Waterbehoefte: Bescheiden drinker, goed doorlatende potten Lichtbehoefte: Ochtend- en avondzon Bijzonder kenmerk: Bloei met sliertjes ('rattenstaartje')

nl_NL