logo

Plantencentrum Twente – Lavendel

Ontdek de veelzijdige charme van Lavendel, een echte zomerbloeier die je tuin of terras transformeert in een kleurrijk paradijs. Met zijn diverse variëteiten en betoverende geuren is Lavendel de perfecte keuze voor liefhebbers van tuinieren en buitenplanten.

Diverse variëteiten voor elke tuin

Lavendel komt in verschillende prachtige varianten, variërend van grijs/groen bladig tot bloeiend in tinten van violet, blauw, roze en wit. Deze variëteit zorgt ervoor dat er altijd een Lavendelplant is die perfect past bij jouw tuin of terras, ongeacht de stijl of kleurenschema.

Ideale tuin- en kuipplanten

Lavendel is een ideale keuze voor zowel tuin- als kuipplanten. Ze gedijen goed in potten en kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in verschillende tuinontwerpen. Regelmatig snoeien in het voor- en najaar houdt de planten compact en bevordert een gezonde groei en bloei

Aromatische schoonheid

Lavendel wordt niet alleen gewaardeerd om zijn schoonheid, maar ook om zijn aromatische olie en geur. De heerlijke geur van Lavendel zorgt voor een rustgevende en ontspannende sfeer in je buitenruimte. Bovendien trekt de geur bijen en vlinders aan, wat je tuin nog levendiger maakt.

Winterbescherming voor kuiflavendel

Kuiflavendel, of Lavendel in potten, heeft extra bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Beschut deze planten tegen de kou om ze gezond en mooi te houden. Met de juiste zorg kun je ook in de koudere maanden genieten van de charme van Lavendel.

Kenmerken van Lavendel

Bloei: Zomerbloeier in violet, blauw, roze en wit Blad: Grijs/groen bladig Onderhoud: Snoeien in voor- en najaar voor compacte groei Aroma: Bekend om zijn aromatische olie en geur Winterzorg: Beschutting nodig voor kuiflavendel in potten

nl_NL