logo

Plantencentrum Twente – Eucalyptus

Ontdek de betoverende Eucalyptus, ook wel bekend als ‘gomboom’ of ‘magisch hout’. Met zijn indrukwekkende diversiteit en minimale onderhoudsbehoeften is de Eucalyptus de perfecte keuze voor elke tuinliefhebber die op zoek is naar een veelzijdige en aromatische plant.

Diverse soorten voor unieke tuinen

Eucalyptus omvat maar liefst 600 verschillende soorten, die doorgaans een grijs/groene kleur hebben. Deze variëteit maakt het mogelijk om een unieke en gevarieerde tuin te creëren, waarbij elke soort zijn eigen charme en schoonheid toevoegt aan jouw buitenruimte

Onderhoudsarme schoonheid

Een van de grootste voordelen van Eucalyptus is dat deze planten weinig verzorging nodig hebben. Ze gedijen goed in de volle zon, maar kunnen ook prima overleven op een beschutte plek in de halfschaduw. Dit maakt ze ideaal voor zowel ervaren als beginnende tuinliefhebbers.

Bloei en aroma

Na ongeveer vier tot vijf jaar begint een Eucalyptus te bloeien. Van oktober tot december komt de heerlijke, welbekende eucalyptusgeur vrij, die je tuin vult met een verfrissende en ontspannende aroma. Deze geur is niet alleen aangenaam, maar ook een natuurlijke manier om je buitenruimte te verfraaien.

Ideale tuinplant

Dankzij zijn onderhoudsarme karakter en aromatische eigenschappen is de Eucalyptus de ideale tuinplant. Of je nu een zonnige tuin hebt of een beschutte plek in de halfschaduw, deze veelzijdige plant zal gedijen en je tuin verrijken met zijn unieke uitstraling en geur.

Kenmerken van Eucalyptus

Soorten: 600 variëteiten Kleur: Grijs/groen Onderhoud: Weinig verzorging nodig Lichtbehoefte: Volle zon tot beschutte halfschaduw Bloei: Na 4-5 jaar, van oktober tot december Aroma: Bekende eucalyptusgeur

nl_NL